fbpx
close facebook 003-facebook-logo instagram linkedin 001-pinterest-logo Group 002-twitter-logo-silhouette youtube
Carat Apartment
місце:Харків, Україна
площа:306 м²
статус:реалізовано (2019)
фото:Андрій Авдєєнко
команда:Олег Дроздов, Катерина Йолкіна, Олександра Кривцова
, Євген Невмивака, Іван Скачко
партнери:SV Group, Locus Design Group, Ryntovt Design, Проєкт 900, Євген Потапов

Було неймовірно приємно повернутися у свій проєкт сімнадцятирічної давності, але вже в іншій ролі. У нас з’явилася можливість ще раз перевірити життєздатність планувальних просторових рішень, які ми закладали в проєкті багатоквартирного житлового будинку Carat. Будинок знаходиться на вулиці Потебні, на схилі центрального історичного пагорба Харкова. За рахунок верхнього положення відкривається неймовірна панорама південно-східної частини міста. 

 

 

 

У цьому проєкті хотілося, з одного боку, створити приватні кімнати для членів сім’ї, а з іншого — максимально залити простір природним світлом через спільні зони. Ми мали справу з простим планом, з орієнтацією освітлених сторін на південь та північ, а також з простими натуральними матеріалами.

 

 

Всі господарські приміщення та санвузол першого поверху згруповані в один сектор. Тут було занижено стелю та встановлено все інженерне обладнання. Для того щоб об’єднати всі закриті кімнати й надати їм природне світло, встановлені дерев’яні ламелі, що залишають візуальні зв’язки. В просту, на перший погляд, стіну з ламелями інтегровані двері, вітражі, шафи та інженерія.

 

 

 

 

З південної сторони кожна квартира має власну велику лоджію. Тут можна сервірувати сніданок, приймати сонячні ванни та насолоджуватися чудовою панорамою, що охоплює перспективу глибиною 15 км. Просторі лоджії в теплу пору року є продовженням кімнат і виконують роль терас, що захищають від перегріву в спекотні дні.

 

 

 

У планувальному рішенні першого поверху створено єдиний відкритий простір без коридорів. На другому поверсі розташовані приватні кімнати: спальні, гардеробні, ванні й кабінет. Головна ванна виходить на південну лоджію, тут можна милуватися міським ландшафтом прямо з душу.

 

 

 

 

 

 

 

 

розріз

 

план першого поверху
план другого поверху

 

 

  • Поділитися