fbpx
close facebook 003-facebook-logo instagram linkedin 001-pinterest-logo Group 002-twitter-logo-silhouette youtube
Family Club
місце:Харківська область, Україна
функція:заміська резиденція
площа:1 150 м²
статус:ескізний проєкт (2021)
команда:Олег Дроздов, Ліліт Акопян, Наталія Мисак, Віталій Правик, Іван Скачко

Сім’я – важлива частина нашого життя, проведенням часу з якою ми часто нехтуємо. Завданням проєкту було сформувати великий сімейний заміський будинок, або навіть клуб, для сезонного відпочинку великою родиною в оточенні природи, в яку ми мінімально втручаємось.

Враховуючи щільність заповнення ділянки деревами, а саме сосною звичайною, було важко знайти вільне місце для розташування єдиного цільного об’єму. Тому будинок був функціонально поділений на окремі більш компактні блоки, які ми розташували на невеличких галявинах поміж дерев.

генплан

Комплекс розташований в хвойному лісі на березі Печенізького водосховища, яке сформоване на найважливішій водній артерії східної України – річці Сіверський Донець.

Житлові приміщення розташовані таким чином, щоб максимально контактувати з природою. Зі сторони сусідів і проїзду розташовані коридори й технічні приміщення спа.

 

 

Павільйон – місце найбільшої концентрації людей та подій. Це головний об‘єм, навколо якого взагалі виникла ідея сформувати заміський сімейний клуб. Приміщення розраховане на велику кількість відвідувачів і має гнучкі відкриті зони.

 

 

 

 

Більшість об’ємів виконані повністю із дерев’яних конструкцій. Несучі елементи із clt панелей також виконують роль оздоблення інтер’єрів. Фасади житлових, спа і господарських блоків обшиті дошкою, обпаленою за традиційною японською технологією. Оболонка павільйону сформована з акцентного ямпільського пісковика.

 

 

 

Спальні розташовані  в окремій частині. На ділянці відсутні великі галявини без дерев. У зв’язку з цим, враховуючи велику кількість спалень і необхідність робити компактні об’єми, було обране класичне готельне компонування.  Для відчуття безпеки в глибокому густому лісі блоки спалень були припідняті над рівнем землі. Це також покращує доступ води і повітря до дерев, що ростуть поруч.

 

 

Велику увагу було приділено СПА. Хамам, сауна, масажний кабінет – сакральність цих просторів та процесів підштовхнула сформувати закритий від зовнішнього світу внутрішній двір, в якому переживаєш зовсім інші емоції. Об’єм спа – сам в собі.

 

 

 

Окрім цього на території також розташовані великий пірс із зоною відпочинку, господарчі блоки з будинком для персоналу та великий дитячий та спортивний майданчики. Благоустрій ділянки не потребував великого втручання у ландшафт.

 

план першого поверху

 

план другого поверху

 

план третього поверху

 

план четвертого поверху

 

 

 

  • Поділитися