fbpx
close facebook 003-facebook-logo instagram linkedin 001-pinterest-logo Group 002-twitter-logo-silhouette youtube
«Це проект, який заслуговує на Гран-прі»

13.07.18. Члени журі Ukrainian Urban Awards Хірокі Мацуура, Мішель Рохкінд та Маркус Аппенцеллер в інтерв’ю журналу «Дом і інтер’єр» пояснили, чому саме Teatr na Podoli став переможцем конкурсу.

Хірокі Мацуура, голова журі UUA, засновник Maxwan architects + urbanists:

«Проект Театру на Подолі містить сміливий підхід і відмінний високий рівень естетики. Будівля розташована в історичній частині міста, відкрита для публіки і відмінно гармонує з навколишнім середовищем. Ми знали, що проект піддався масовій критиці, проте, ми згодні з думкою зарубіжних експертів і поділяємо сучасний підхід архітекторів. Важливо розуміти, що не завжди критика є обгрунтованою і потрібна якісна оцінка нового і старого варіантів будівлі. Це і називається правильний підхід».

Мішель Рохкінд, член журі UUA, засновник Rojkind arquitectos:

«Ми довго обговорювали, як Театр на Подолі поєднує в собі минуле і сьогодення, історичну спадщину і нові можливості, а також його роль в культурі та сучасному суспільстві. Це проект, який заслуговує Гран-прі».

Маркус Аппенцеллер, член журі UUA, засновник MLA +:

«Театр На Подолі Олега Дроздова вразив мене своїм минулим, його історією, суперечками навколо нього і тим, що зробили архітектори. Перетворення існуючої структури з усіма її обмеженнями і, в той же час, створення чогось поетичного й дуже сучасного — це складне завдання, виклик, який архітектори не тільки прийняли, а й майстерно з ним впоралися. Журі також хотіло присудити нагороду саме громадської будівлі, показуючи, що потрібно робити місто кращим».

Більше ви можете побачити в електронній версії спецвипуску журналу «Дом і інтер’єр».

Нагадаємо, що Teatr na Podoli на Всеукраїнському конкурсі архітектури Ukrainian Urban Awards стали володарем відразу двох премій — «Проект року» і кращий проект в номінації «Архітектура культурно-соціальних об’єктів».

 

Маркус Аппенцеллер та Хірокі Мацуура
Мішель Рохкінд
  • Поділитися