fbpx
close facebook 003-facebook-logo instagram linkedin 001-pinterest-logo Group 002-twitter-logo-silhouette youtube
Czukerka
місце:вул. Конторська, Харків, Україна
функція:багатофункціональний центр
площа:10 050 м2
статус:концепт (2018)
команда:Антон Божко, Ганна Вовченко, Олег Дроздов, Євген Невмивака, Віталій Правик, В’ячеслав Жемір

Насичене середовище центру міста поширюється на колишні промислові райони, один з яких — Гончарівка. У цьому проекті ми мали справу з фабрикою, побудованою 1889 року. У минулому Парова фабрика кондитерських і макаронних виробів, трохи пізніше — «2-а Державна кондитерська фабрика імені Крупської», свого часу була флагманом кондитерського виробництва в Російській імперії, і при цьому демонструвала чудовий палацовий тип архітектури з центральним корпусом і двома флангами.

Мета проекту — сформувати новий тригер уздовж зеленого коридору річок, який надасть району поштовх до розвитку . Баланс комерційних та громадських функцій створюватиме новий відкритий, живий та насичений міський простір.

 

генплан
1. площа
2. виставковий блок
3. блок готелю
4. офісно-культурний блок

 

 

На жаль, зараз комплекс будівель перебуває в дуже важкому стані. З огляду на те, що безліч автентичних елементів було загублено назавжди, ми поставили перед собою завдання — консервувати все те, що збереглося.

Інверсія нових об’ємів відносно старих блоків дозволяє ефективно використати невелику ділянку та зберегти більшість стін фабрики. Це надає незвичну точку погляду. Екстер’єр інтегрується в інтер’єр громадських приміщень, а сліди внутрішніх стін стають частиною бруківки відкритих просторів набережної та центральної аванплощі.

початковий вигляд / існуючий стан / майбутній стан

Вежа апартаментів вбудовується у ланцюг домінант уздовж річки, зберігає видові коридори та розвиває діапазон вулиці, зв’язує її з великим масштабом другої половини ХХ століття, який різко починається за греблею.

 

 

Дані цього об’єкта пропонують неймовірний потенціал для нового бізнесу та дозвілля. Багатофункціональність центру передбачає можливість для проведення різних виставкових та освітніх заходів, організації офісних просторів та апартаментів. Вважаємо, що така синергія принесе великий успіх.

сценарії

Центральний корпус використовується як головна громадська вісь — під час найрізноманітніших подій там можуть відбуватися великі публічні активності.

Громадські простори пронизують одне одного і створюють відкриту структуру, що з’єднує вулицю Конторську з набережною та виходить на міст, інтегруючи об’єкт в інтенсивний пішохідний потік наявної набережної.

 

 

план першого поверху
1. комерція
2. зала ресторану
3. технологічні приміщення ресторану
4. вестибюль універсальної зали
5. універсальна зала
6. вестибюль офісного центру
7. вестибюль апартаментів
8. вестибюль виставкового центру
9. виставковий центр

 

 

план другого поверху
1. зала ресторану
2. технологічні приміщення ресторану
3. фоє універсальної зали
4. універсальна зала
5. підсобні приміщення універсальної зали
6. холл офісного центру
7. підсобні приміщення виставкового центру
8. фоє виставкового центру
9. виставковий центр

 

план третього поверху
1. холл офісного центру
2. офісні приміщення
3. холл апартаментів
4. апартаменти

 

план типового поверху
1. холл офісного центру
2. офісні приміщення
3. холл апартаментів
4. апартаменти

 

Ділянка знаходиться на межі двох контрастних міських масштабів: найширшої частини річки Лопань перед греблею та камерної малоповерхової історичної забудови Конторської вулиці, яка має сформовану висотність у 2-3 рівні. Нові об’єми офісів та вежі з апартаментами відступають у глибину ділянки, зберігаючи історичний масштаб.

розріз 1-1

 

розріз 2-2
  • Поділитися