fbpx
close facebook 003-facebook-logo instagram linkedin 001-pinterest-logo Group 002-twitter-logo-silhouette youtube
Minsk Avenue House
місце:Київ, Україна
функція:односімейний будинок
площа:296 м2
статус:в процесі будівництва
команда:Єгор Артюх, Маргарита Борисова, Андрій Головченко, Олег Дроздов, Сергій Костяний, Євген Невмивака, Марія Павлюк, Віталій Правік, Костянтин Руднєв

Незважаючи на те, що місце, де незабаром з’явиться цей будинок, знаходиться в межах Києва, з усіх боків його оточує сосновий ліс. При цьому, одна з його смуг виконує роль шумозахисту, оскільки поблизу проходить жвава траса.

генплан

З огляду на те, що будинок розрахований на п’ятьох людей, ми обрали досить просту планувальну схему, умовно розділивши його на «будиночки» для дітей і батьків по обидва боки, та спільний простір посередині.

 

 

Ми вибрали горизонтальну одноповерхову компоновку, оскільки не хотіли конкурувати з вертикальною лінією дерев, що знаходиться на ділянці, а навпаки – підкреслити її.

 

 

 

Для того, щоб підкреслити спільність форми, ми вдалися до «шкіри» цього будинку, яка в необхідних місцях стає перфорованою, а фрагментами – злегка втиснутою, створюючи загальний орнамент із сіро-коричневої цегли. Цегляна кладка, в тому числі, «заповзає» у внутрішні простори.

 

 

 

структура фасаду

 

Ландшафт поперечної частини ділянки має перепад висоти більше метра. Завдяки цій природній особливості, нам вдалося досить цікаво підійти до створення входу та в’їзду на ділянку. Таким чином, у будинок можна потрапити двома шляхами: по плавному пандусу або ж по сходах, які знаходяться під навісою.

 

 

 

 

Спільна зона має розмитий кордон між своєю внутрішньою і зовнішньою частиною. Покриття терраццо в обробці підлоги в обох частинах підкреслює єдність цієї зони. Внутрішня частина у теплу пору року являє собою одне ціле із зовнішньою, трансформуючись у відкриту терасу, яку можна використовувати протягом пів року. Зовнішня частина спільної зони, де знаходиться басейн, артикулюється лавкою-парапетом, що є не тільки бар’єром між перепадами рельєфу, а й місцем для проведення часу.

 

 

 

На прикладі планування Палацу Медічі у Флоренції, ми знайшли відповідність між програмою і пропорціями кімнат, з точки зору їх фізичних розмірів у плані. Таким чином, висота спільної кімнати стала на один метр вище дитячих, а майстер спальня опинилась у проміжних висотах. Не дивлячись на те, що ми отримали три різні висоти за рахунок градуювання просторів, всі кімнати знаходяться під одним плоским горизонтальним дахом.

 

план першого поверху

 

план цокольного поверху

 

розріз 1

 

розріз 2
  • Поділитися