close facebook 003-facebook-logo instagram linkedin 001-pinterest-logo Group 002-twitter-logo-silhouette youtube
Dalseong Citizen’s Gymnasium
місце:Тегу, Південна Корея
функція:спорткомплекс
площа:3 900 m2
статус:конкурсна пропозиція, перша премія (2014)
команда:Олег Дроздов, Олександр Кузнєцов, Віталій Правик, Андріан Соколовський, Анастасія Стрижевська, Тимофій Уланченко

Ми поставили собі за мету запропонувати архітектуру, що підкреслить красу навколишнього ландшафту замість конфронтувати з ним. Простий об’єм будівлі одним боком врізається у пагорб, а другий левітує над дорогою. Рівні лінії білого паралелепіпеда контрастують з хвилястою зеленню пагорбів, що оточують Хенпун.

 

 

 

 

генплан

 

Першочерговим питанням у цьому проекті було його приєднання до інфраструктури, що вже є. Публічний простір, передбачений у нашій пропозиції, є продовженням території «Tальсьєн спорт парк». Основний об’єм на ділянці проектування – тераса, на якій стояла попередня будівля. Цей проект пропонує перетворити це плато на мультифункціональну суспільну площу, поєднану з наявним спорткомплексом пішохідним мостом. Міст поступово підійме пішохідний потік до рівня тераси. Він – єдина ланка, якої бракує у транзиті між двома автобусними зупинками по обидва боки ділянки.

 

 

 

Складність рельєфу дозволила нам організувати два окремих входи на різних рівнях. Отже, за потреби будівля може розмістити дві незалежних події. Величезний глухий об’єм зали для бадмінтону доступний з двох рівнів – з власного фойє і з верхнього ряду глядацьких трибун. Менша, природно освітлена, мультифункціональна зала може використовуватися спільно с міською суспільною площею перед нею. Сама площа вміщує низку просторів, пристосованих під різні сценарії використання: глядацька трибуна, що орієнтується як на площу перед будівлею, так і на великий екран на стіні; панорамний майданчик з видом на довколишні пагорби; транзитний простір, що з’єднує автовокзал Tальсьєна зі спорткомплексом і тихою парковою зоною із садом каменів та пам’ятником.

 

 

 

Парковання на 55 машинних місць розташоване під будівлею. Дві спортивні зали мають не тільки окремі входи для відвідувачів, але й окремі склади та вантажні майданчики. Кафетерій та інформаційна стійка зустрічають відвідувачів у головному фойє. Офіси та радіорубка розташовані на самому верху, що дає найповніший огляд подій всередині будівлі. Перекриття спортзали несуть стрімкі триметрові залізобетонні двотаври. Самі перекриття виконані з кесонами, створеними незнімним палубом. Висні стіни влаштовано так, щоби зберегти світлопрозорість за умови належної теплоізоляції. Таким чином, у темну пору доби будівля промениться гостинним сяйвом. Протягом дня використання світлопрозорих конструкцій дозволяє використовувати природну сонячну радіацію для підігріву повітря всередині.

 

 

план другого підземного поверху

 

план підземного поверху

 

план першого поверху

 

план другого поверху

 

розріз 1

 

розріз 2

 

  • Поділитися