fbpx
close facebook 003-facebook-logo instagram linkedin 001-pinterest-logo Group 002-twitter-logo-silhouette youtube
El Templo de Verano
place:Altea, Spain
function:family house
square:440 m2
status:preliminary design (2016)
team:Oleg Drozdov, Tetiana Dudnichenko, Kateryna Yolkina, Oleksandr Kuznetsov, Vitaliy Pravik, Oleksandra Urtiukova
collaborators:Fernando Bausá Arquitecto

The sea horizon and the challenging landscape with a variety of Mediterranean vegetation can become a difficult test for any architect.

 

masterplan

 

The typology of a light “pavilion” creates a striking contrast with the brutal rocky terrain. The airy structure sits on the plateau having replaced two small houses that used to stand here.

 

 

 

 

The inner space of the house is stratified into two layers. The overhanging roof and the vertical ribs make sure that only reflected light is allowed inside the building. Besides, these elements bring into focus certain fragments of the surrounding landscape and restrict visual contact with the neighbours.

 

 

The surrounding landscape plays a leading role in the interior design narrative, where the house is a mere frame – simple and laconic.

 

 

 

 

basement floor plan

 

ground floor plan

 

section 1

 

section 2